In i mörkret ut i ljuset -utställning

"In i mörkret - ut i ljuset" heter höstens utställning på Offkonsten! c/o stadsteatern. Offkonsten! ligger en trappa upp i stadsteatern och har samma öppettider.

 

In i mörkret - ut i ljuset

Pandemi, krig, klimatkatastrof – vi kanske lever i en mörk tid. Men mörkret har sin motsats och existerar inte utan ljus. Hoppet, visst finns det där.

Som skådespelaren på den mörklagda scenen väntar vi på att strålkastaren ska tändas. Vad innebär ett människoliv och hur förhåller vi oss till mörkret?

"Ut, ut du korta ljus!

En skugga blott, som går och går är livet;

En stackars skådespelare, som larmar

Och gör sig till, en timmes tid på scenen

Och hörs ej sedan av. Det är en saga

Berättad av en dåre; låter stort,

Betyder intet."

Shakespeare, Macbeth 5:5

 

Följ med in i mörkret – och ut i ljuset – i ett urval av kommunens offentliga konstverk som annars bara brukar ses av de som arbetar, bor eller går i skolan där konstverken vanligtvis hänger.

Utställningen pågår till och med 17 december 2022.

Varmt välkommen!

 

Offkonsten! c/o stadsteatern

I Offkonsten! c/o stadsteatern visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst inom Uppsala kommun och Region Uppsala. Utställningarna kan även innehålla samtal och föredrag.

Under 2022 samarbetar Uppsala kommun/enheten för offentlig konst med Region Uppsala/enheten för kulturutveckling och konstenheten genom utställningar med gemensamma teman och samtal kring konst i offentlig miljö.

22 augusti 2022