Sopplunch med konstföreläsning

Plats: Museum Bar & Café

18 april

Tid: 12:00 – 13:00

Gör en djupdykning i konsten och ät en god sopplunch i Museum Bar & Café. Vid detta tillfälle får du höra om konstverket Hermes lutar sig mot ett träd som anläggs på Stora torget under våren 2023.

Stora torget med en förgylld cykel.

Skulpturen Hermes lutar sig mot ett träd. Skiss av konstnären Katja Larsson.

Hör Gunilla Stillström, intendent för offentlig konst, berätta om bakgrunden till Katja Larssons konstverk Hermes lutar sig mot ett träd som anläggs på Stora torget under våren 2023. Joakim Dittrich Hallberg från Uppsala slottshistoriska sätter in konstverket i ett historiskt perspektiv. 

Konstverket föreställer en cykel av märket Hermes. Det var ett märke som tillverkades redan på 1800-talet av Nymans verkstäder i Uppsala. Katja Larssons cykel kan ses som en ställföreträdare för Uppsalabon, vi som cyklar vart än vi ska, studenten i frack såväl som arbetaren på väg till jobbet. 

Konstverket finns i appen Uppsala konst och kulturarv. Efter föreläsningen är det bara för den som vill att bege sig till Stora torget och med appens hjälp upptäcka konsten. 

Sopplunchen är ett samarbete med Uppsala konstmuseum, Uppsala kommun och Uplands konstförening.

Boka 

Boka din biljett på Tickster 

Pris

120 kronor eller 40 kr för endast konstföredraget. OBS! Insläpp 11.45. 

Om sopplunch

I den vackra hörsalen i Museum Bar & Café bjuder konstmuseets intendenter och inbjudna gäster in till spännande föreläsningar på olika teman samtidigt som du avnjuter en värmande soppa. Visningen sker på svenska och tar cirka 45 minuter.  

Har du frågor?

Kontakta museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider: tisdag - onsdag: 11.00-17.00, torsdag: 11.00-20.00, fredag - söndag 11.00-17.00.


Varmt välkommen!