Offkonsten! c/o Stadsteatern

Offkonsten!c/o Stadsteatern ligger en trappa upp i Uppsala stadsteater. Det är ett galleri som visar offentlig konst. Galleriet är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater och Kulturenheten Konst, Region Uppsala.

I galleriet visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst, idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna. 

Man-med-tekopp1-570x481.jpeg

Nu är inte nu – konsten att fånga tiden

Utställningen visas 9 september – 17 december under teaterns ordinarie öppettider och i samband med föreställning.

Bildkonsten har en särskild förmåga att gestalta tid. Den kan skildra sin egen samtid, men också fungera som en spegel för den tid betraktaren befinner sig i. Relationen till tid skiljer sig mellan olika konstnärliga tekniker och uttryck, och finns dessutom som en konkret aspekt av den skapande processen.

Som en kommentar till höstens föreställningar på Uppsala stadsteater, Tysk höst av Stig Dagerman och musikalen 9 to 5, visar Region Uppsala verk ur sin konstsamling som ur olika perspektiv behandlar begreppet tid. Utställningen är producerad av Kulturenheten Konst, Region Uppsala. 

Bilden visar Man med tekopp av  Fredrik Landergren.

Uppdaterad: