Offkonsten! c/o Stadsteatern

Offkonsten!c/o Stadsteatern ligger en trappa upp i Uppsala stadsteater. Det är ett galleri som visar offentlig konst. Galleriet är ett samarbete mellan kulturförvaltningen Uppsala kommun, Uppsala stadsteater, Kulturenheten Konst och Region Uppsala.

I galleriet visas utställningar som på olika sätt belyser arbetet med offentlig konst, idéer, processer, exempel på kollektioner för institutioner, pedagogiskt arbete och konst ur samlingarna. 

Livet är en scen

I utställningen visar vi porträttserien ”Hela världen är en scen, alla försöker hitta sin plats i pjäsen” av fotografen Tova Mozard. Porträtten är en del av en konstnärlig gestaltning till Vaksalaviaduktens skyltfönster.

I porträtten iscensätter Tova Mozard människors liv, drömmar och besvikelser. Här möter vi personer som söker sin plats i tillvaron. Personerna är sammansatta och motsägelsefulla. De uttrycker både styrka och svaghet, självsäkerhet och osäkerhet.

Tova Mozard är inspirerad av film och teater och leker med arketyper och klichéer. Porträtten personifierar en idé om vad, ungdom, utanförskap, galenskap och frihetskamp kan vara. Är personerna uppklädda, utklädda, förklädda eller bara sig själva?

Utställningen öppnar onsdagen 18 januari och pågår till och med 20 maj 2023.

 

Uppdaterad: