Sopplunch med konstföreläsning

Plats: Museum Bar & Café

21 mars

Tid: 12:00 – 13:00

Gör en djupdykning i konsten och ät en god sopplunch i Museum Bar & Café. Vid detta tillfälle får du höra om fred och konflikt i konsten.

Konstverk som föreställer Dag Hammarskjöld

Anna Ehn, chef för Offentlig konst, berättar vid detta tillfälle om fred och konflikt i konsten. I den offentliga konsten i Uppsala finns spår efter båda delarna. Se och hör om exempel på detta utifrån konstverk som finns i slottets närhet.

Joakim Dittrich Hallberg från blivande museet Uppsala slottshistoriska medverkar också under föredraget och bidrar med ett historiskt perspektiv.
 
Konstverken som presenteras finns i appen Uppsala konst och kulturarv. Efter föreläsningen kan den som vill med appens hjälp hitta och se konstverken på plats.  

Sopplunchen är ett samarbete med Uppsala konstmuseum, Uppsala kommun och Uplands konstförening.

Boka 

Boka din biljett på Tickster 

Pris

120 kronor eller 40 kr för bara konstföredraget. OBS! Insläpp 11.45. 

Om sopplunch

I den vackra hörsalen i Museum Bar & Café bjuder konstmuseets intendenter och inbjudna gäster in till spännande föreläsningar på olika teman samtidigt som du avnjuter en värmande soppa. Visningen sker på svenska och tar cirka 45 minuter.  

Har du frågor?

Kontakta museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider: tisdag - onsdag: 11.00-17.00, torsdag: 11.00-20.00, fredag - söndag 11.00-17.00.