Järnålderns tredje fas

Under september 2023 kom Christian Anderssons konstverk "Järnålderns tredje fas" på plats på Sjungarbacken i Bälinge. Hans konst kan inspirera till att upptäcka det oväntade i det vardagliga.

Christian Andersson Järnålderns tredje fas_liggande.jpg

Bakgrunden till konstverket Järnålderns tredje fas

Konstnären Christian Andersson växte upp i ett samhälle utanför Stockholm som liknar Bälinge. Det var ett lugnt område, långt från centrum med kvarter efter kvarter av låga villor och radhus. I närheten av Christian Anderssons förskola växte en enorm ek som barnen var hänförda av. En dag hade blixten slagit ned i eken. Det var en dramatisk och stor händelse. Vad var det som hade hänt med deras ek?

När Christian Andersson besökte Sjungarbacken tänkte han på den stora eken. Hans fantasi väcktes – hur hamnade flyttblocket här? Kanske ställer sig förbipasserande samma fråga eller fantiserar vidare – vem eller vilka är det som står bakom detta?

Om konstnären Christian Andersson

Christian Andersson är utbildad vid konsthögskolan i Malmö. I sin konst använder han fantasin för att utforska omvärlden. Den kan inspirera oss att upptäcka det oväntade i det vardagliga. Han vill visa att det finns fler än ett sätt att se på verkligheten och att fantasi och verklighet inte är varandras motsatser. Liksom i science fiction finns det plats för båda delar. Världen är ett mysterium.

 

 

Uppdaterad: